Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@13:27:12 GMT

همه چیز درباره برنامه نویسی فرانت‌-اند!

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۹۶۹۹۹

همه چیز درباره برنامه نویسی فرانت‌-اند!

‌امروزه با گسترش کسب‌وکارها و فروشگاه‌های آنلاین، نیاز به استخدام برنامه‌نویس بسیار بیشتر از قبل شده است؛ به‌طوری‌که تعداد آگهی‌های استخدام برنامه‌نویس وب یا اپلیکیشن‌ها در سایت‌های کاریابی بسیار زیاد است.

همچنین حقوق این مشاغل نیز در ایران و سایر کشورهای جهان بسیار خوب است. اما برنامه‌نویس فرانت اند کیست و چه وظایفی دارد؟ در این مطلب قصد داریم به همین سوال جواب دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

برنامه‌نویس فرانت اند (Front end) به چه کسی گفته می‌شود؟

در هر وب‌سایت یا اپلیکیشنی دو بخش مهم فنی وجود دارد: بخش ظاهری سایت که برای ما قابل مشاهده است و بخش پشت صحنه که برای ما قابل مشاهده نیست؛ به بخش اول فرانت اند و به بخش دوم بک اند گفته می‌شود. در حقیقت برنامه‌نویس فرانت اند مسئولیت توسعه بخش تعاملی وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها که به آن «سمت کاربر» می‌گویند، بر عهده دارد.

وظیفه و هدف اصلی برنامه‌نویسی فرانت اند این است که کاربران هنگام استفاده از سایت بتواند تمام اطلاعات موردنیاز خود را پیدا کند. از آنجایی که کاربران با سخت‌افزارهای مختلفی مانند لپ تاپ، موبایل یا تبلت وارد وب‌سایت می‌شوند، باید در هرکدام از این سیستم‌ها، اجزای سایت را به‌خوبی مشاهده کنند.

وظایف کلیدی یک برنامه‌نویس Front end

وظایف برنامه‌نویس فرانت اند بسته به سابقه کاری و سیاست کارفرمایان می‌تواند متفاوت باشد. بااین‌حال، برخی از اصلی‌ترین وظایف و مسئولیت‌های این افراد عبارتند از:

تعیین ساختار و طراحی صفحات وب طراحی بخش‌های مختلف سایت برای تجربه مثبت کاربران توسعه ویژگی‌های مختلف برای بهبود تجربه کاربری ایجاد تعادل بین طراحی کاربردی و زیبایی صفحات سایت بهینه سازی صفخات وب برای گوشی‌های هوشمند ساخت کد قابل استفاده مجدد برای آینده بهینه سازی صفحات وب بر اساس حداکثر سرعت استفاده از زبان‌های مختلف نشانه گذاری (markup language) برای نوشتن صفحات وب حفظ تصویر برند در طول طراحی ایجاد ابزارهایی برای بهبود تعامل کاربر با سایت پیروی از اصول سئو رفع اشکالات و تست زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت اند

هرکدام از زبان‌های برنامه‌نویسی برای هدف خاصی استفاده می‌شوند. در ادامه مهم‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی front end را نام برده و هرکدام را توضیح دهیم.

HTML

زبان HTML مخفف Hypertext Markup Language است که یک زبان نشانه‌گذاری استاندارد برای ایجاد صفحات سایت است. در حقیقت تمام صفحات وب در اینترنت با استفاده از HTML ساخته شده‌اند و این زبان ساختار کلی یک سایت را توصیف می‌کند.

HTML بیشتر از آنکه زبان برنامه‌نویسی محسوب شود، در حقیقت یک زبان نشانه‌گذاری است و معمولاً قواعد کلی زبان‌های برنامه‌نویسی را ندارد.

CSS

CSS مخفف Cascading Style Sheets است که برای طراحی ظاهر سایت استفاده می‌شود و برنامه‌نویس فرانت اند می‌تواند طراحی و گرافیک کلی وب‌سایت را با استفاده از زبان CSS تغییر دهد. در حقیقت زبان HTML اسکلت یک بدن و زبان CSS پوست و ظاهر آن است.

جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی پرکاربرد و شیء گرا است که به برنامه‌نویسان این امکان را می‌دهد که صفحات پیچیده و غیر قابل فهم وب را توسعه دهند. این زبان به شما امکان می‌دهد که ویژگی‌های متحرکی را در صفحات سایت پیاده‌سازی کنید که با زبان‌های HTML و CSS قابل اجرا نیستند.

فریم ورک‌های معروف برای برنامه‌نویسی Front end

فریم‌ورک‌ها چارچوب یا ساختاری هستند که برنامه‌نویسان روی آن برنامه‌ها یا نرم‌افزارهای مختلف را توسعه می‌دهند و به‌عنوان یک پایه برای توسعه برنامه‌های مختلف عمل می‌کنند. در حقیقت با کمک فریم‌ورک‌ها برای ساخت یک برنامه دیگر نیازی نیست که از نقطه صفر شروع کرد.

کسانی که در حوزه برنامه‌نویسی فعالیت می‌کنند، باید با توجه به زبان موردنظرشان یک فریم‌ورک نیز برای خود انتخاب کنند و به آن مسلط شوند. در ادامه برخی از مهم‌ترین فریم‌ورک‌های زبان جاوا اسکریپت را معرفی می‌کنیم.

React

ری اکت یک فریم‌ورک منبع باز (open source) است که توسط فیسبوک توسعه یافته و امروزه بهترین فریم‌ورک UI محسوب می‌شود. یکی از مزایای مهم این فریم‌ورک این است که محیط آن بسیار کاربر دوست است و یادگیری آن برای افراد مبتدی آسان است.

Angular

فریم‌ورک انگولار در سال ۲۰۱۶ توسط شرکت گوگل منتشر شده و برای توسعه وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های موبایل بسیار کاربردی است. همچنین از این فریم‌ورک برای ساخت برنامه‌های چندصفحه‌ای می‌توان استفاده کرد.

Vue.js

یکی از ساده‌ترین فریم‌ورک‌های زبان جاوا اسکریپت، vue است؛ به‌طوری‌که بسیاری از پیچیدگی‌های فریم‌ورک انگولار در vue وجود ندارند. همچنین این فریم‌ورک حجم بسیار کمی دارد و ابزارها و ویژگی‌هایی که دارد، در انجام بسیاری از وظایف به برنامه‌نویس فرانت اند کمک می‌کند.

سایر فریم‌ورک‌های front end عبارت‌اند از:

Ember.js jQuery Semantic-UI backbone.js Preact Svelte Foundation میزان حقوق برنامه‌نویس فرانت اند در ایران

میزان درآمد یک برنامه‌نویس front end به عوامل مختلفی مثل شهر محل سکونت و میزان تجربه و مهارت برنامه‌نویس بستگی دارد. در جدول زیر گزارشی از میزان حقوق برنامه‌نویسان فرانت اند در شهرهای مختلف ایران تهیه شده است. اعداد این جدول، میانگین حقوق ماهیانه ۲۳۷ نفر از برنامه‌نویسان فرانت اند در ایران است که حقوق خالص دریافتی خود را در سال ۱۴۰۰ گزارش کرده‌اند:

شهر

سطح مبتدی ( Junior)

سطح متوسط ( Mid-level)

سطح پیشرفته ( Senior)

تهران

۳.۹ میلیون تومان

۶ میلیون تومان

۶.۵ میلیون تومان

شهرهای بزرگ

۴.۲ میلیون تومان

شهرهای کوچک

۲.۴ میلیون تومان

۳.۶ میلیون تومان

چگونه برنامه‌نویس Front end شویم؟

تا اینجا به سوال برنامه‌نویس فرانت اند کیست و چه وظایفی دارد؟ پاسخ دادیم، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که مسیر شغلی برنامه‌نویس فرانت اند چگونه است و چگونه می‌توانیم یک برنامه‌نویس front end موفق شویم؟ ازاین‌رو، در ادامه مراحلی را که باید در این راه طی کنیم، شرح می‌دهیم.

HTML و CSS را یاد بگیرید

اولین قدم برای یادگیری برنامه‌نویسی Front end این است که به‌خوبی زبان‌های HTML و CSS را فرا بگیرید؛ زیرا پایه و اساس فرانت اند را تشکیل می‌دهند.

یکی از فریم‌ورک‌های جاوا اسکریپت را به‌طور حرفه‌ای یاد بگیرید

پیش از این، فریم ورک های معروف جاوا اسکریپت را برای شما معرفی کردیم. یکی از آن‌ها را انتخاب کنید و در آن حرفه‌ای شوید. معمولاً فریم‌ورک‌های React، Angular و Vue در ایران کاربرد بیشتری دارند.

ابزارهای توسعه‌دهنده و کنترل نسخه (Version Control) را یاد بگیرید

اهمیت استفاده از ابزارهای توسعه‌دهنده ازاین‌جهت است که بدون تغییر در کدهای نوشته شده، می‌توانید تأثیر تغییرات مختلف کد را بر روی وب‌سایت یا اپلیکیشن بررسی کنید. همچنین به پیدا کردن اشکالات موجود در کد نیز کمک می‌کند.

با اصول سئو آشنا شوید

برنامه‌نویسان فرانت اند باید با اصول فنی سئو آشنا باشند؛ زیرا با کارشناسان سئو همکاری نزدیکی دارند و برای پیاده‌سازی اصول سئو در وب‌سایت باید آن را فرا بگیرند.

با سوالات مصاحبه شغل برنامه‌نویس فرانت اند آشنا شوید

معمولاً اغلب جلسه‌های مصاحبه شغلی از دو بخش سوالات عمومی و روانشناسی و سوالات تخصصی و فنی تشکیل شده‌اند. آمادگی برای هردوی این بخش‌ها ضروری است و می‌تواند روی موفقیت شما در جلسه مصاحبه بسیار تأثیرگذار باشد.

تمامی مراحلی که تا اینجا توضیح دادیم، مربوط به مهارت‌های فنی و روند آموزش برنامه نویسی بودند؛ اما باید توجه داشته باشید که یادگیری مهارت‌های نرم مانند مهارت‌های ارتباطی، قدرت تفکر تحیلی، تجزیه و تحلیل و روحیه کار تیمی از مهارت‌های لازم برای هر شغلی است.

جمع‌بندی

با گسترش کسب‌وکارهای آنلاین، نیاز به استخدام برنامه‌نویس از جمله برنامه‌نویس فرانت اند نیز افزایش یافته است. برنامه‌نویس front end مسئولیت توسعه بخشی از وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها را بر عهده دارد که برای کاربر قابل مشاهده است و به آن سمت کاربر می‌گویند. امیدواریم این توضیحات برای شما مفید واقع شده باشد و بتوانید یک فرصت شغلی بسیار خوب پیدا کنید. همچنین اگر به تازگی به جمع برنامه نویسان فرانت اند پیوسته اید و دنبال آگهی‌های استخدام فرانت اند کار مبتدی می‌گردید این لینک را دنبال کنید.

کد خبر 550416

منبع: ایمنا

کلیدواژه: برنامه نویسی سئو کسب و کار برنامه نویس شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق زبان های برنامه نویسی برنامه نویس front end برنامه نویس Front end جاوا اسکریپت میلیون تومان فریم ورک اپلیکیشن ها فریم ورک ها یک برنامه صفحات وب سایت ها وب سایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۶۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان

به‌گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، در این نشست که امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، در محل سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی و با حضور مدیران کل ستادی معاونت میراث‌فرهنگی و نیز حضور برخط مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی استان‌ها برگزار شد، مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت هفته میراث‌فرهنگی تشریح شد.

فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در این نشست هماهنگی با بیان اینکه «میراث‌فرهنگی، مشارکت عمومی و مسئولیت اجتماعی» اصلی ترین شعار و رویکرد هفته میراث فرهنگی در سال جاری است، اظهار کرد: ابلاغیه برگزاری هفته میراث‌فرهنگی با امضای قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی به استان‌ها اعلام شده است.

وی افزود: در این دستورالعمل کاملاً برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی تشریح شده و بر این اساس مدیران کل استانی در روزهای ۲۳ و ۲۴ اردیبهشت با برپایی نشست خبری به استقبال هفته میراث‌فرهنگی خواهند رفت و به تشریح مهمترین برنامه‌های گرامی داشت این هفته در استان‌ها خواهند پرداخت.

داوری با اشاره به روز ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و نکوداشت و پاسداشت زبان فارسی، اضافه کرد: در این رابطه برنامه ملی با محوریت استان خراسان رضوی برگزار می‌شود اما انتظار می‌رود در سایر استان‌ها نیز برنامه‌های مرتبط با پاسداشت زبان فارسی برگزار شود.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی ادامه داد: روز ۲۹ اردیبهشت روز موزه است که برنامه‌های مخصوصی در این روز تدارک دیده شده است. همچنین روز ۳۱ اردیبهشت که مصادف با سالروز تولد امام رضا است به نام روز میراث رضوی و میراث دینی نام‌گذاری شده است. ظرفیت بهره‌گیری از این میراث، در برخی از استان‌ها وجود دارد و انتظار می‌رود که مدیران کل استانی دراین باره برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند.

داوری ادامه داد: روز یکم خرداد با محوریت توجه ویژه به میراث ناملموس برنامه‌هایی اجرا خواهد شد و روز دوم خرداد که به نام روز «میراث‌فرهنگی الفبای زندگی» نام‌گذاری شده، برنامه‌ریزی‌ها باید باعث تقویت ارتباط بین میراث‌فرهنگی و بدنه مردمی شود.

وی در ادامه گفت: روزهای ۳ و ۴ خرداد نیز با توجه به سالروز آزادسازی خرمشهر و نیز روز مقاومت مردم دزفول، با تکیه بر این عنوان برنامه‌های بسیار خوبی را داریم. روز ۵ خرداد نیز به نام روز میراث دفاع مقدس نام‌گذاری شده و با توجه به ظرفیت‌های میراث دفاع مقدس در حوزه میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس برنامه‌های بسیار خوبی در این باره تدارک دیده شده است.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی یادآور شد: اهداف رویکردی و برنامه‌هایی که انتظار داریم این است که در درجه اول در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف چند کلیدواژه مهم مانند توسعه نقش جوامع محلی، تبیین مسئولیت اجتماعی، تقویت مشارکت‌های مردمی و … مد نظر قرار گیرد.

وی یادآور شد: در سطح ملی ستادی تشکیل شده و در سطح استان نیز ستاد هفته میراث‌فرهنگی تشکیل می‌شود که ریاست آن با مدیرکل استان و دبیری آن بر عهده معاون میراث‌فرهنگی هر استان است. البته حتماً در ستادهای استانی سایر معاونان و مدیران استانی حضور و مشارکت خواهند داشت.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در ادامه گفت: تهیه فهرستی از برنامه‌های اصلی، برگزاری نشست خبری، تهیه بسته‌های اطلاع‌رسانی، برگزاری نشست با منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی، راه‌اندازی شعب استانی انجمن خیرین، زیرنویس تلویزیونی به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی، برنامه‌ریزی برای جلسه با امام جمعه، استفاده از ظرفیت‌های گرافیکی و تبلیغات محیطی، برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی با موضوع میراث‌فرهنگی، حضور مدیران کل استانی به‌عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه، تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌فرهنگی، تدوین بسته‌های بازدید مسئولان و استادان دانشگاه‌ها و نخبگان، برگزاری جشنواره کودک و میراث‌فرهنگی در تمامی موزه‌ها و اماکن تاریخی و … از مهمترین سرفصل‌های برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی است.

در این نشست همچنین فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، مدیرکل امور موزه‌ها، مدیرکل امور استان‌ها، مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی و رئیس کل موزه ملی به تشریح برنامه‌های مرتبط با هفته میراث‌فرهنگی در حوزه سازمان و اداره‌کل متبوع خود پرداختند.

کد خبر 6097073 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • المپیاد فناوری؛ رقابت در هوش مصنوعی، پهپاد و برنامه‌نویسی
  • کنسرت ۳۰ هزار نفری، امروز در فولاد آره‌نا!
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • کدکاپ ۸ رویدادی برای ترویج برنامه‌نویسی در سراسر ایران
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی دانشجویی کدکاپ برگزار می‌شود
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی کدکاپ ۸ با محوریت ترویج برنامه‌نویسی
  • خبر مهم از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان یک نماینده مجلس
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • چهره‌های مشهور ادبیات که مست عشق پارسا پیروزفر را دیدند | میرجلال‌الدین کزازی: از آغاز تا انجام، شادمان و خشنود بودم...| تصاویر