Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این مطلب قصد داریم انواع مختلف فریم‌ورک‌های زبان پایتون را برای شما معرفی کنیم، بهترین آن‌ها را برای یادگیری نام ببریم و مزایا و معایب هرکدام را شرح دهیم.

به گزارش برنا، پایتون یک زبان برنامه نویسی پیشرفته و تفسیری با سینتکس‌های آسان و کتابخانه‌های قوی است که در میان سایر زبان‌های توسعه وب از محبوبیت بیشتری برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه زبان پایتون بین برنامه‌نویسان هوش مصنوعی نیز طرفدار بسیاری پیدا کرده است و به یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی در جهان تبدیل شده است؛ به‌طوری‌که بر اساس نظرسنجی سایت Tiobe زبان پایتون رتبه دوم را بین زبان‌های محبوب برنامه نویسی دارد.

اگر درحال ‌توسعه برنامه‌های مختلف با زبان برنامه نویسی پایتون هستید، باید یک فریم‌ورک مناسب از بین فریم‌ورک‌های زبان پایتون برای خودتان انتخاب کنید. در این مطلب قصد داریم انواع مختلف فریم‌ورک‌های زبان پایتون را برای شما معرفی کنیم، بهترین آن‌ها را برای یادگیری نام ببریم و مزایا و معایب هرکدام را شرح دهیم.

بهتر است ابتدا با تعریف فریم‌ورک آشنا شویم.

فریم‌ورک چیست؟

فریم‌ورک‌ها چارچوب یا ساختاری هستند که می‌توانید روی آن برنامه‌ها یا نرم‌افزارهای مختلف را توسعه دهید. در حقیقت فریم‌ورک‌ها به‌عنوان یک پایه برای توسعه برنامه‌های شما عمل می‌کنند و برای ساخت یک برنامه دیگر نیازی نیست که از نقطه صفر شروع کنید.

برخی از بهترین فریم‌ورک‌های سال 2021 عبارت‌اند از:

انگولار React Vue js لاراول Jquery Spring CakePHP Node js Express Ruby on Rail

کسانی که بخواهند در حوزه برنامه‌نویسی فعالیت کنند، باید با توجه به زبان موردنظرشان یک فریم‌ورک نیز برای خود انتخاب کنند و به آن مسلط شوند. معمولاً کارفرمایان هنگام استخدام برنامه نویس پایتون، از شما انتظار دارند که روی یک فریم‌ورک مشخص از این زبان تخصص کافی داشته باشید و با آن کار کنید.

مزایای استفاده از فریم‌ورک‌ها

استفاده از فریم‌ورک‌ها هنگام توسعه برنامه‌های وب بسیار مفید است؛ زیرا در کنار کد زدن، فریم‌ورک‌ها نیز بهره‌وری را افزایش داده و کل فرایند توسعه را ساده‌تر می‌کنند.

برخی از مزایای استفاده از فریم‌ورک‌های وب پایتون عبارت‌اند از:

منبع باز بودن (open source) قابلیت استفاده مجدد از کد پیاده‌سازی راحت‌تر مستندسازی خوب ادغام آسان‌تر امنیت بالاتر برنامه‌ها فریم‌ورک‌های زبان پایتون

فریم‌ورک‌های زبان پایتون به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

micro frameworks

این نوع فریم‌ورک‌ها به‌عنوان فریم‌ورک‌های غیر کامل شناخته می‌شوند؛ زیرا برخی از ابزارها و کتابخانه‌ها را ارائه نمی‌دهند و برنامه‌نویس نیاز است تا این ویژگی‌ها را به‌طور دستی به فریم‌ورک اضافه کند و کد نویسی بیشتری انجام دهد. Flask و bottle از میکرو فریم‌ورک‌های معروف زبان پایتون هستند.

Full-stack frameworks

فریم‌ورک‌های فول استک یکی از بهترین فریم‌ورک‌های زبان پایتون است که برای برآورده ساختن همه نیازهای ساخت برنامه شناخته می‌شود و دارای پایگاه‌های داده و ابزارهای زیادی است. فریم‌ورک web2py که یک فریم‌ورک فول استک منبع باز (open source) است، به برنامه‌نویسان اجازه می‌دهد تا به آسان‌ترین شکل ممکن کدهای قوی بنویسند.

Asynchronous frameworks

فریم‌ورک‌های Asynchronous از آخرین فریم‌ورک‌های زبان پایتون هستند که قابلیت کنترل چند اتصال هم‌زمان را با یکدیگر دارند. sanic و Growler از مهم‌ترین فریم‌ورک‌های این دسته هستند.

بهترین فریم‌ورک‌های زبان پایتون کدامند؟

بین تمامی فریم‌ورک‌های زبان‌ برنامه‌نویسی پایتون، معروف‌ترین آن‌ها فریم‌ورک جنگو و Flask است. با‌این‌حال، انتخاب بهترین فریم‌ورک با توجه به نیازمندی‌های پروژه شما می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه، 5 فریم‌ورک محبوب پایتون را که برای یادگیری مناسب و پرکاربرد هستند معرفی کرده و مزایا و معایب هرکدام را توضیح می‌دهیم.

فریم‌ورک جنگو

جنگو (django) در حال حاضر فریم‌ورکی محبوب و پرکاربرد است که هزاران کاربر و برنامه‌نویس از آن استفاده می‌کنند. به همین دلیل اگر به آگهی‌های استخدام برنامه نویس پایتون در سایت‌های کاریابی نگاهی بیندازید، مشاهده خواهید کرد که تعداد فرصت‌های استخدام برنامه نویس پایتون جنگو بیشتر از فریم‌ورک‌های دیگر است.

مزایا

معایب

مستندسازی (documentation) خوب

ابزارهای کمتری دارد.

بهینه‌شده برای سئو (SEO Optimised)

 

کدهای آن حجم و اندازه بزرگ‌تری دارند.

امکان توسعه سریع برنامه‌های پیچیده

اجازه مدیریت هم‌زمان تسک‌ها را به کاربر نمی‌دهد.

منبع باز و رایگان

یادگیری آن نسبت به فریم‌ورک‌های دیگر سخت‌تر است.

 

 

فریم‌ورک Flask

فریم‌ورک Flask که یکی از میکرو فریم‌ورک‌های زبان پایتون است، به‌گونه‌ای طراحی شده است که استفاده از آن برای توسعه انواع برنامه‌ها بسیار آسان است. دلیل طبقه‌بندی این فریم‌ورک در میکرو فریم‌ورک‌ها این است که به ابزار یا کتابخانه خاصی نیاز ندارد. بااین‌حال، با اضافه کردن برنامه‌هایی به flask، می‌توان کمبود ابزارهای مختلف آن را جبران کرد.

مزایا

معایب

سازگاری بالاتر با آخرین تکنولوژی‌ها

پشتیبانی کمتری نسبت به فریم‌ورک جنگو دارد.

برای پروژه‌های ساده‌تر استفاده از آن آسان‌تر است.

پایگاه داده و ORM ندارد.

مقیاس‌پذیری بالا

برای توسعه برنامه‌های پیچیده و بزرگ مناسب نیست.

منابع آنلاین زیادی به‌ویژه در Github دارد.

کتابخانه‌های زیادی دارد و ازاین‌رو هزینه نگهداری آن‌ها زیاد است.

 

 

فریم‌ورک CherryPy

CherryPy یک فریم‌ورک شی‌ءگرا است که به برنامه‌نویسان این امکان را می‌دهد که برنامه‌های وب را به سریع‌ترین شکل ممکن توسعه دهند. CherryPy روی آخرین نسخه‌های پایتون، Jython یا اندروید اجرا می‌شود. این فریم‌ورک اکنون بیش از ده سال قدمت دارد و سرعت و قابل‌اعتماد بودن آن ثابت شده است. همچنین cherrypy در ساخت بسیاری از سایت‌ها مانند نتفلیکس، مورداستفاده قرار گرفته است.

مزایا

معایب

امکان آزمایش برنامه‌ها با حالت پیش‌نمایش

کتابخانه‌های کمتری دارد.

راه‌اندازی سریع برنامه‌های وب

مستندسازی جامعی ندارد.

سینتکس‌های بسیار ساده‌ و سرور HTTP مستقل دارد.

یادگیری آن برای مبتدیان سخت است.

 

 

فریم‌ورک Kivy

فریم‌ورک کیوی برای اولین بار در اوایل سال 2011 منتشر شد. معمولاً استخدام برنامه نویس پایتون کیوی توسط کارفرمایان برای توسعه اپلیکیشن‌های اندروید و ios صورت می‌گیرد؛ اما این فریم‌ورک از سایر سیستم‌عامل‌ها مانند ویندوز، لینوکس یا rasbery pi نیز پشتیبانی می‌کند. همچنین برنامه‌های ساخته‌شده با فریم‌ورک Kivy در همه سیستم‌عامل‌ها یکسان به نظر می‌رسد.

برخی از مزایا و معایب این فریم‌ورک را در جدول زیر مشاهده می‌کنید:

مزایا

معایب

دارای رابط کاربری طبیعی است.

برای توسعه برنامه‌های پیچیده مناسب نیست.

چند پلتفرمی

نصب آن آسان نیست.

رایگان و منبع‌باز

جامعه کوچک و پشتیبانی کمی دارد.

 

 

فریم‌ورک tkinter

این فریم‌ورک که در حقیقت یک فریم‌ورک رابط کاربری گرافیکی (GUI) است، همراه برنامه پایتون نصب می‌شود و نیازی به نصب جداگانه ندارد. پایتون دارای فریم‌ورک‌های GUI زیادی است؛ اما tkinter تنها فریم‌ورکی است که در کتابخانه استاندارد پایتون وجود دارد. از این فریم ورک برای ساخت برنامه‌های گرافیکی با زبان پایتون استفاده می‌شود.

مزایا و معایب این فریم‌ورک عبارت‌اند از:

مزایا

معایب

نیازی به نصب جداگانه ندارد.

سرعت آن ‌پایین است.

چند پلتفرمی است.

ظاهر محیط آن ممکن است برای کاربران خوشایند نباشد.

سینتکس‌های ساده‌ای دارد.

برای ساخت رابط‌های کاربری گرافیکی پیچیده مناسب نیست.

 

 

جمع بندی

در این مقاله راجع به بهترین فریم‌‌‌وررک‌های پایتون صحبت کردیم و برخی از بهترین و پرکاربردترین آن‌ها را خدمت شما ارائه کردیم. فریم ورک‌‌های tkinter، kivy، Flask و cherryPy از جمله این فریم ورک‌‌ها هستند. منبع باز بودن، قابلیت استفاده مجدد از کد، پیاده سازی راحت‌تر و امنیت بالاتر از جمله مزایای استفاده از این فریم ورک‌‌‌ها هستند. استفاده از این فریم ورک‌ها می‌‌تواند به موفقیت و پیشرفت شغلی شما کمک زیادی بکند و در حال حاضر توسط هزاران برنامه نویس پایتون در سرتاسر دنیا استفاده می‌‌شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استخدام برنامه نویس فریم ورک برنامه نویس پایتون استخدام برنامه نویس پایتون توسعه برنامه توسعه برنامه ها برنامه نویسان فریم ورک ها مزایا و معایب برنامه نویسی فریم ورک مزایا معایب کتابخانه ها برای توسعه ترین آن ها منبع باز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۷۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستمزدم برای «فسیل» به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!

به گزارش قدس آنلاین، هفته گذشته بیانیه صنفی انجمن فیلمنامه‌نویسان خانه سینما منتشر شد که در آن علیرغم اذعان به کم بودن دستمزدهای پیشنهادی نویسندگان برای سال پیش‌رو، قیمت‌های پایه برای نگارش فیلمنامه سینمایی و تلویزیونی اعلام شد.

در این بیانیه دستمزد نوشتن یک فیلمنامه کامل سینمایی ۵۰۰ میلیون تومان و بالاترین رقم بود. دستمزد نگارش هر قسمت سریال تلویزیونی ۸۰ میلیون تومان و جالب آن‌که این رقم برای هر قسمت سریال نمایش خانگی، ۱۲۰ و ۱۵۰ میلیون تومان اعلام شده بود. به بهانه این بیانیه و ارقام اعلام شده با حمزه صالحی، نویسنده و فیلمنامه‌نویس فسیل و بسیاری از فیلم‌های کمدی چند سال اخیر به گفت‌وگو نشستیم.

صالحی در واکنش به قیمت‌ها و درصد تحقق‌ آن برای نویسندگان گفت: با توجه به اینکه رقم دستمزد برای کارگردان‌ها و بازیگرها افزایش پیدا کرده طبیعتا قیمت نوشتن فیلمنامه هم باید افزایش پیدا کند. اگر دو سال پیش قیمت نوشتن یک فیلمنامه ۷۰ میلیون تومان بود برای شرایط فعلی طبیعتا باید بیشتر باشد اما من فکر نمی‌کنم اعداد اعلامی جدید هم محقق شود. 

صالحی ادامه داد: واضح است که ما سازوکار درستی نداریم. در دنیا مبلغ دستمزد برای فیلمنامه‌نویس، یک درصدی از قیمت پروژه است؛ مثلا در ترکیه بین ۷ تا ۱۱ درصد پروژه را به فیلمنامه اختصاص می‌دهند اما اینجا این‌گونه نیست.

بدون سازوکار درست، ارگان‌ها و دفاتر خصوصی این ارقام را جدی نمی‌گیرند

نویسنده فیلم بخارست با بیان آن‌که با اعلام ارقام از سوی انجمن مخالف نیست، توضیح داد: من مخالف این نیستم که عدد اعلام شود اما مکانیسم اجرایی برای محقق کردن آن نداریم. باید تکلیفی به ارگان‌ها اعلام شود و دفاتر خصوصی سازوکاری داشته باشند تا ملزم شوند این عدد را رعایت کنند. تا وقتی که هیچ تکلیفی به عهده ارگان‌ها یا تهیه‌کننده نباشد با شما چانه می‌زنند و آن عدد را دریافت نمی‌کنید. 

این نویسنده در پاسخ به اینکه چرا این اتفاق بیشتر برای نویسنده‌ها در سینما رخ می‌دهد، افزود: کارگردان باید مجوز بگیرد تا نامش به عنوان کارگردان یک اثر ثبت شود ولی در فیلمنامه‌نویسی مجوزی نداریم و هر کس اراده کند می‌تواند فیلمنامه بنویسد.

او ادامه داد: از این رو در بازار قیمت‌شکنی اتفاق می‌افتد و اگر میزان دریافتی شما عدد بالایی باشد با شما کار نمی‌کنند چراکه قیمت‌های خیلی پایین‌تری وجود دارد. قیمت را نصف می‌کنند و با یک فیلمنامه‌نویس دیگر کار می‌کنند.

نویسنده فیلم انفرادی با اشاره به نقش انجمن فیلمنامه‌نویسان گفت: در کانون فیلمنامه تعامل وجود دارد و مشکل از سوی آنها نیست. کانون باید برای ارشاد مکانیسمی تعریف کند تا این را یک تکلیف برای ارگان‌ها و دفاتر بداند. حتی نه برای سقف قیمت اما حداقل برای کف دستمزد یک عددی تعیین شود.

در این بیانیه حتی قیمت‌ها به تفکیک ژانر نوشته نشده‌اند!

صالحی بیانیه منتشرشده را فاقد دسته‌بندی دانست و ادامه داد: در این بیانیه حتی آثار از نظر ژانری دسته‌بندی نشده‌اند و کسوت و سابقه نویسنده دسته بندی نشده است. مشکل اجرایی همین است که یک عدد برای تمام شرایط اعلام می‌شود؛ در صورتی که شرایط فیلمنامه اجتماعی و کمدی زمین تا آسمان فرق می‌کند.

وی افزود: من هم اگر فیلمنامه اجتماعی بنویسم با قیمت کمتری این کار را می‌کنم چراکه سینمای اجتماعی، سینمای حمایتی است. همه می‌دانیم که بودجه تهیه‌کننده برای چنین آثاری، مانند فیلم کمدی نیست، حتی بازیگری که برای فیلم کمدی ۳ میلیارد پیشنهاد می‌دهد برای فیلم اجتماعی با ۶۰۰ یا ۷۰۰ میلیون تومان هم کار می‌کند.

او با اشاره به وضعیت متفاوت در پلتفرم‌ها، دسته‌بندی دستمزدها را مهم دانست و افزود: در پلفترم، ژانر اجتماعی اقبال بیشتری دارد آنجا می‌توان این نسبت را برعکس کرد یا به هم نزدیک کرد اما عددی که برای دستمزد نوشتن هر اپیزود در پلتفرم‌ها هم اعلام شده احتمال خیلی ضعیفی دارد که محقق شود مگر برای پروژه‌های خاص و تاریخی.

فیلمنامه‌ اجتماعی با ۵۰ تا ۷۰ میلیون خرید و فروش می‌شود

نویسنده تگزاس۲ با بیان اینکه ارقام اعلام شده حتی به فیلم‌های کمدی هم تعلق نمی‌گیرد، گفت: در ژانر کمدی شاید من جزو کسانی باشم که دستمزد مناسب‌تری دریافت می‌کنم اما این قیمتی که اعلام شده حتی به من هم تعلق نمی‌گیرد. دستمزد نوشتن فیلمنامه اجتماعی خیلی از این کمتر است و در جریانم که با ۵۰ یا ۷۰ میلیون فیلمنامه اجتماعی خرید و فروش می‌شود.

صالحی در نهایت با اشاره به پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران پس از انقلاب یعنی فسیل که نوشتن فیلمنامه آن برعهده خودش بوده، گفت: در پروژه فیلم فسیل با فروش میلیاردی که داشت هم قیمت نگارش سال گذشته، به من تعلق نگرفت. من خیلی وقت است با آقای عامریان کار می‌کنم و رویه ایشان به این ترتیب است که وقتی فیلمی می‌فروشد، خودشان یک هدیه در نظر می‌گیرند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • امتداد مهارت آموزی با مشارکت فنی و حرفه‌ای در شبکه آموزش سیما
  • کنسرت ۳۰ هزار نفری، امروز در فولاد آره‌نا!
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • خبر مهم از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان یک نماینده مجلس
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • بهترین فصل برای سفر به جنوب کشور کدام است؟
  • دستمزدم برای «فسیل» به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • اندروید یا iOS ؟ کدام سیستم عامل امن‌ترین قلمرو را دارد؟