Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاتلین و جاوا از زبان‌های برنامه نویسی هستند که در توسعۀ برنامه‌های اندرویدی کاربرد دارند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام دانشجویار، با هر کدام از این زبان‌های برنامه نویسی می‌توانید به ساخت و توسعه برنامه‌های اندرویدی بپردازید، اما کدام زبان در سال  ۲۰۲۱ برای توسعه برنامه‌های اندرویدی مناسب است، کاتلین یا جاوا؟ آیا زبان کاتلین جایگزین مناسبی برای زبان جاوا خواهد بود؟ و یا کدام زبان عملکرد بهتری در توسعه برنامه‌های مدرن اندرویدی خواهد داشت؟ در ادامه به تمامی این سؤالات در مورد کاتلین و جاوا پاسخ خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس با ما همراه باشید. 

کدام یک برای توسعه بهتر است؟

با استفاده از هر دو زبان کاتلین و جاوا می‌توان برنامه‌های مفید و کاربردی ساخت اما در سال ۲۰۲۱ توسعه دهندگان اندروید اکثراً زبان کاتلین را ترجیح می‌دهند. کتابخانه‌، ابزارها، Google و دیگر منابع یادگیری نیز بیشتر از زبان کاتلین استفاده می‌کنند. به دلیل استفاده گسترده توسعه‌دهندگان از زبان کاتلین، آن را به بهترین زبان برای توسعه اندروید تبدیل کرده است.

گوگل کدام زبان را پیشنهاد می‌کند؟

گوگل به توسعه‌دهندگان پیشنهاد می‌کند که برای ساختن برنامه‌های خود از زبان کاتلین استفاده کنند. بسیاری از کتابخانه‌های مدرن یا به طور کامل از زبان کاتلین بهره گرفته‌اند و یا از ویژگی‌های زبان کاتلین مانند کوروتین پشتیبانی می‌کنند.

پشتیبانی گوگل از کاتلین چه زمانی شروع شد؟

کاتلین یک زبان برنامه نویسی سطح بالاست مثل سی شارپ، پی اچ پی و … که به مانند زبان برنامه نویسی جاوا، بعنوان زبان پیش فرض توسعه اندروید در نظر گرفته شده است. زبان برنامه نویسی کاتلین توسط گوگل ارائه شده است و با توجه صرف هزینه زیاد برای ارائه و معرفی این زبان از سوی گوگل، مشخص است که در آینده حرف های زیادی برای گفتن دارد و دارای بازار کار بسیار قدرتمندی خواهد بود.
در سال ۲۰۱۷ گوگل به طور رسمی اعلام کرد که از زبان کاتلین پشتیبانی می‌کند. همچنین برای اولین بار سال ۲۰۱۹ گوگل زبان کاتلین را برای توسعه اندروید به کار برد. 

آیا اندروید پشتیبانی از جاوا را متوقف می‌کند؟

این که توسعه‌دهندگان جاوا یا کاتلین را ترجیح دهند بستگی به میزان دانش آن‌ها در زبان مورد نظر دارد اما بعید به نظر می‌رسد که اندروید به طور کلی پشتیبانی از جاوا را متوقف کند. بیشتر برنامه‌های اندروید به زبان جاوا نوشته شده‌اند و جاوا نقش پررنگی در میان برنامه‌های اندروید دارد. سیستم عامل اندروید بر پایه جاوا نوشته شده است. دور شدن کامل اندروید از جاوا یک تغییر مهم در اکوسیستم اندروید خواهد بود.

کاتلین جایگزین جاوا شده است؟

توسعه‌دهندگان اندروید برای ساختن برنامه‌ها بیشتر از زبان کاتلین استفاده می‌کنند اما اینکه کاتلین به طور کامل جایگزین جاوا شود امکان‌پذیر نیست. جاوا همچنان به عنوان یکی از پرکاربردترین زبان‌ها درساخت برنامه‌های اندروید باقی خواهد ماند. جاوا به سرعت در حال پیشرفت است و ویژگی‌های سایر زبان‌ها مانند کاتلین را نیز دارد.

کاتلین برای توسعه اندروید کافی است؟

توسعه دهندگان اندروید قادرند تنها با استفاده از کاتلین برنامه‌های موردنظر خود را بسازند. کاتلین برای توسعۀ اندروید کافی خواهد بود و با تمرکز بیشتر بر روی اسناد و ابزارها ساخت برنامه با کاتلین حتی ساده‌تر از همیشه خواهد بود.

کاتلین یا جاوا کدام برای یادگیری بهتر است؟

در پاسخ به این سال باید بگوییم که بهتر است در ابتدا از آموزش کاتلین شروع کنید. زبان کاتلین نسبت به جاوا منابع یادگیری بیشتری دارد و یادگیری آن آسان‌تر است. اگر از قبل بر زبان جاوا مسلط هستید، بر روی کاتلین تمرکز کرده و آن را نیز فرا بگیرید.

آیا می‌توان کاتلین را بدون دانستن جاوا یاد گرفت؟

زمانی که شما بر زبان جاوا و یا هر زبان برنامه‌نویسی دیگر تسلط داشته باشید، یادگیری کاتلین برای شما آسان‌تر خواهد بود. اما بدون دانستن جاوا نیز می‌توانید زبان کاتلین را فرا بگیرید. کاتلین به علت عواملی مانند تایپ ایستا، استنباط نوع، منابع یادگیری فراوان، پشتیبانی قوی از IDE یک زبان کامل و جامع است که بدون داشتن هیچ پیش زمینه‌ای می‌توانید آن را یاد گرفته و به توسعه برنامه‌های اندرویدی بپردازید..

پیدا کردن شغل با کدام زبان آسان‌تر است؟

اگر شما بر زبان جاوا مسلط باشید می‌توانید فرصت‌های شغلی مناسبی برای خود پیدا کنید اما امروزه زبان کاتلین از اهمیت زیادی برخوردار است و مدیران به دنبال توسعه دهندگانی هستند که بر زبان کاتلین مسلط باشند. شما در خارج از کشور با دانستن زبان جاوا می‌توانید به میزان ۷۷۰۰ پوند درآمد داشته باشید اما با دانستن زبان کاتلین می‌توانید میزان در آمد خود را تا ۱۱۰۰۰پوند افزایش دهید. با گذر زمان زبان کاتلین در توسعه برنامه‌های اندرویدی نقش مهم‌تری خواهد داشت و انتظار می‌رود در سال‌های آینده به عنوان مهارت مهمی در استخدام  توسعه‌دهندگان شناخته شود.

کدام سریع‌تر است؟

نمی‌توان در مورد سریع‌تر بودن کاتلین یا جاوا به طور قطعی نظر داد و عملکرد این دو زبان بسیار شبیه به یکدیگر است. به طور کلی کاتلین نسبت به جاوا عملکرد نسبتاً سریع‌تری دارد.

سخن پایانی

کاتلین و جاوا هر دو از زبان‌های کاربردی در برنامه نویسی است. این دو زبان شباهت‌ها و در عین حال تفاوت‌های زیادی با هم دارند اما دو جزء جدایی‌ناپذیر در ساخت برنامه‌های اندرویدی هستند. از هر کدام از این زبان‌ها می‌توانید برای توسعه برنامه‌های اندرویدی استفاده کنید اما در ساخت اکثر برنامه‌های اندرویدی از هر دو زبان استفاده می‌کنند. طبق آمار های kotlinlang، کاتلین بیشتر توسط توسعه دهندگان ترجیح داده می‌شود اما جاوا نیز از جایگاه ویژه‎ای در برنامه نویسی برخوردار است. در سال‌های آینده کاتلین نقش مهم‌تری در دنیای برنامه نویسی خواهد داشت بنابراین توصیه می‌کنیم زبان کاتلین را نیز یاد بگیرید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کاتلین جاوا توسعه برنامه های اندرویدی زبان برنامه نویسی توسعه اندروید توسعه دهندگان برای توسعه کدام زبان زبان جاوا بر زبان زبان ها دو زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۷۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت

نشست رسانه‌ای بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی یکشنبه -۱۶ اردیبهشت- با حضور محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، سعد سکندرخان رئیس موسسه فرهنگی اکو، سیدجواد موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی و محمد حسین‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

محمود شالویی در این نشست با اشاره به اینکه جوانان باید بیش از هر زمان دیگر به هویت ایرانی افتخار کنند، گفت: فردسی مظهر افتخار به ایران به شمار می‌رود، امیدوارم با برگزاری برنامه‌هایی بتوانیم کاری کنیم تا او را به نسل جدید بشناسانیم. اقدامات انجمن مفاخر به کتاب، برگزاری بزگداشت‌ها و همایش‌ها محدود نمی‌شود، ساخت مجموعه تلویزیونی، پویانمایی و فیلم سینمایی در دستور کار ما قرار گرفته و در نشست خبری درباره همکاری بنیاد فارابی و سازمان سینمایی اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با تاکید بر اهمیت معرفی جهانی فردوسی، افزود: امیدوارم در معرفی فردوسی از ابزار و زبان روز استفاده بیشتری شود و بتوانیم این برنامه‌ها را برای جهانیان قابل استفاده کنیم. در گرامیداشت فردوسی موضوع توجه به زبان فارسی بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار می‌گیرد. در لابه‌لای اقدامات، محور بودن زبان فارسی را در مورد توجه قرار می‌دهیم. ترجمه شاهنامه به زبان‌های زنده دنیا را با جدیت آغاز خواهیم کرد و سال آینده از تعداد ترجمه‌ها سخن خواهیم گفت.

سعد سکندرخان با اشاره به اینکه یکی از وظایف موسسه فرهنگی اکو برگزاری رویداد‌های فرهنگی در زمینه بزرگداشت مفاخر است، گفت: شخصیت فردوسی فرصت خوبی برای برگزاری این رویداد‌ها است. شخصیت‌هایی مانند مولانا و فردوسی به یک مرز و بوم محدود نمی‌شوند و به همه جا تعلق دارند.

رئیس موسسه فرهنگی اکو ادامه داد: اشعار فردوسی آنقدر زیبا است که اگر قرار بود در آن زمان جایزه نوبل ادبی فعال باشد، قطعا این جایزه به فردوسی تعلق می‌گرفت. متاسفانه تا به حال ترجمه‌ای از شاهنامه فردوسی به زبان اردو ندیدم، آرزو دارم بتوانم این کتاب را به زبان اردو بخوانم. البته یادگیری زبان فارسی را آغاز کردم.

او با اشاره به همکاری میان موسسه اکو و انجمن مفاخر، توضیح داد: از سال گذشته همکاری میان اکو و انجمن مفاخر شروع شده است. یکی از مهم‌ترین آنها بزرگداشت سعدی بود.

محمد حسین‌زاده با تاکید بر اینکه فردوسی با پایداری و مقاومت زبان فارسی را حفظ کرد گفت: فردوسی با حفظ جغرافیای فرهنگی رستم‌ها، سیاوش‌ها را تربیت کرد، وظیفه ما است که با بزرگداشت او و میراث او یعنی شاهنامه به راهش ادامه دهیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با اشاره به پیچیدن ندای مظلومیت مردم فلسطین در جهان، ادامه داد: امسال به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی و انجمن مفاخر سازمان‌ها و نهاد‌های مختلفی برنامه‌هایی برای فردوسی ترتیب دادند. در مشهد تمرکز این اقدامات انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه در طول دو سال گذشته از حماسه پژوهان تقدیر شده است، افزود: آثار و تلاش‌های این پژوهشگران در تاریخ کشور ماندگار است. تلاش است ورودی شهر‌های مختلف در سراسر کشور به نام فارسی باشد و میدان یا خیابانی را با نام فردوسی داشته باشد.

سیدجواد موسوی حکیم ابوالقاسم فردوسی را متعلق به دنیا و ایران دانست و ادامه داد: روز ۲۵ اردیبهشت بزرگداشت فردوسی، برنامه‌هایی در بخش‌های علمی، پژوهشی، فرهنگ و هنر برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: روز بزرگداشت فردوسی با ایام دهه کرامت مصادف شده است. دبیرخانه ستاد اجرایی نتیجه ۶ ماه اقدامات خود را انجام داد، تا معرفی شخصیت فردوسی در عرصه عمومی ممکن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • داور بازی کریستال پالاس - منچستریونایتد، دوربین به تن می‌کند
  • اندرویدی ها از وجود این فایل مخرب بی خبر هستند
  • هشدار مایکروسافت به اندرویدی‌ها
  • کنسرت ۳۰ هزار نفری، امروز در فولاد آره‌نا!
  • اندرویدی‌ها از وجود این فایل مخرب بی‌خبر هستند
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • خبر مهم از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان یک نماینده مجلس
  • بهترین فصل برای سفر به جنوب کشور کدام است؟
  • اندروید یا iOS ؟ کدام سیستم عامل امن‌ترین قلمرو را دارد؟